Het rechthoekige-tafelgesprek

“van werkdruk naar werkplezier”

Met werkdruk is niks mis. Voor veel mensen hoort dat bij lekker je werk doen. Net zo goed als het hebben van een druk privé leven en veel hobby’s wat plezierig kan zijn. Maar té druk, vaak door een combinatie van werk-, privé- en persoonsgebonden factoren, daardoor raak je uit balans. Dat kun je signaleren. Bij jezelf, bij je medewerkers en binnen je organisatie. En wie helder inzicht in de signalen heeft, kan tijdig een passende aanpak kiezen. En hier willen we jou bij helpen. Door om te beginnen even helemaal uit je eigen (werk)omgeving te stappen, samen in een workshop met maximaal 6 deelnemers uit verschillende organisaties en met verschillende achtergronden.

Gezien de prachtige omgeving en een locatie met een huiselijk gevoel noemen we het voor de gelegenheid een rechthoekigetafelgesprek. Overigens ook omdat we geen ronde tafel hebben. Maar waar het om gaat is elkaar in deze interactieve workshop verder te helpen!

Dus schuif aan en we geven je, naast een mooie ervaring en een verbreding van je netwerk,  direct toepasbare methoden en technieken mee om werkdruk om te buigen naar werkplezier en door zelfregie duurzame inzetbaarheid te bevorderen.

Maandag 16 mei 2022
09:00 uur – 13:00 uur
Wagendijk 1a te Kockengen
(maximale groepsgrootte is 6 deelnemers)

Woensdag 25 mei 2022
09:00 uur – 13.00 uur
Wagendijk 1a te Kockengen
(maximale groepsgrootte is 6 deelnemers)

N.B. VERANTWOORD ONTMOETEN
Onze passie is mensen verder helpen, en dat doen we heel graag mét alle nodige maatregelen voor een veilig en plezierig verblijf op deze locatie. We volgen hierbij de maatregelen en adviezen van het RIVM.

Maandag 16 mei 2022

Woensdag 25 mei 2022

Waar gaat de masterclass over?

Ervaren mensen druk op het werk? Gelukkig maar! De crux is té druk, daardoor raak je uit balans. Dat kun je signaleren. Bij jezelf, in een team en op organisatieniveau. Signaleren kun je leren en balans kun je maken. Bewust worden van energievreters- en gevers ook. Wie helder inzicht in de signalen heeft, kan tijdig een passende aanpak kiezen.

Kenmerkend voor onze methode is dat dialoog en (zelf)inzicht centraal staan. En werkdruk en werkplezier maak je samen. Anders gezegd geloven wij dat je (te hoge) werkdruk in een team managet MET het team, in plaats van VOOR het team. Net als werkplezier.

We gunnen iedereen volop werkplezier, omdat we ervan overtuigd zijn dat werkplezier resulteert in een gezonder leven, een goede en leuke samenwerking, bijdraagt aan het sneller oplossen van maatschappelijke vraagstukken en dus een fijnere wereld. We weten dat iedereen met de juiste tools hierin stappen kan zetten.

Wat leer je?

Trainer Patricia Broos neemt jou, in deze interactieve workshop, mee in ons gedachtegoed. Zij leert jou hoe je werkdruk herkent, krijgt inzicht in signalen, energiegevers en energievreters en je leert vijf hoofdstrategieën om de balans te verbeteren. Dit geeft jou verrassende inzichten over je eigen situatie en mogelijkheden, maar zeker ook over die van je team en organisatie. Je krijgt inspiratie voor acties die je gelijk kunt toepassen.

Voor wie?

De workshop is geschikt voor managers, leidinggevenden, beleidsadviseurs, HRM- en OR leden, maar zeker ook voor trainers en coaches, die handvatten willen krijgen om individuen, teams en organisaties te steunen bij de aanpak van werkdruk naar meer werkplezier. En op organisatieniveau tips willen voor een sluitend werkdrukbeleid dat eenvoudig uitvoerbaar is. Een MTO is daarbij niet meer nodig, althans niet voor werkdruk.

Investering?

Jouw investering voor deze workshop is € 495,- exclusief BTW. En inclusief koffie / thee / water en een afsluitende lunch zodat je vol energie direct met het geleerde aan de slag kunt!

Over Patricia

Patricia is een enthousiaste en betrokken verbinder. Zij vindt het de kunst om zichzelf overbodig te maken door een proces/bijeenkomst zo te begeleiden, dat men weggaat met voldoende handvatten om zelf aan de slag te kunnen. Hierbij heeft ze vooral oog voor een goede probleemanalyse. Zowel op organisatie- en teamniveau als op persoonlijk vlak.

Verbinden en netwerken is haar tweede natuur. Ze heeft zowel in de academische als perifere ziekenhuizen gewerkt, les gegeven en als accountmanager bij een farmaceut gewerkt. Sinds 2014 is ze gaan ondernemen en heeft vooral projecten gedaan in de non-profitsector als adviseur, trainer en coach gericht op de kwaliteit van zorg.

Lees meer over Patricia op haar LinkedIn profiel.

Over 5 Sterren Werkplezier

5 Sterren Werkplezier wil individuen, teams en organisaties helpen hun volledige potentieel te benutten. Een te hoge werkdruk, actueler dan ooit, staat het benutten van het potentieel in de weg. Daarnaast is het ongezond. Mensen worden ziek, krijgen soms een burn-out, collega’s moeten het werk opvangen en raken zelf ook uitgeput. Het kost organisaties (extra) geld en tijd om het allemaal weer op de rails te krijgen. En vergeet de maatschappelijke impact ervan niet, zoals de toename van zorgkosten en leed voor het thuisfront. 

Kenmerkend voor onze methode:

  • dialoog en (zelf)inzicht staan centraal;
  • het teamniveau staat voorop: werkdruk pak je in en met je team aan;
  • eenvoudig, praktisch en actiegericht;
  • werking op individueel, team- en organisatieniveau.

De aanpak kent twee interessante bijvangsten:

  • de dialoogmethode bevordert teambuilding en samenwerking, ook op andere vlakken dan werkdruk;
  • de methode doorbreekt (vaak heersende) wij-zij dynamieken rondom werkdruk en vervangt deze door een cultuur waarin je samen werkdruk aanpakt.

Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van onze (vervolg) masterclasses, workshops en ander nieuws.

Nog vragen?

Bij vragen kun je gerust contact opnemen met Sander Heijnen (Managing partner)
via [email protected]