Direct toepasbaar bij grote en kleine teams

Zorg samen voor meer werkplezier.

We handelen en ontwikkelen vanuit onze missie ‘het vergroten van de mentale gezondheid van mensen en organisaties’. Dit hebben we vertaald naar ons aanbod en is onderdeel van ons doen en laten.

Hieronder willen wij je een beeld geven hoe 5 Sterren Werkplezier jullie verder kan helpen en ondersteunen. Bij ieder stap stemmen we af welke steun jullie van ons verwachten, of wat jullie zelf doen. Waarbij we ook ondersteuning kunnen bieden bij een train-de-trainer gedachte, dit via onze academy.

Ons aanbod bestaat uit diverse workshops, sessies en programma’s op maat. Met als ondergrond het verminderen van werkdruk en vergroten van werkplezier. Nu en in de toekomst. Want een consistente aanpak, herhaling en borging van gemaakte afspraken dragen bij aan de verandering die we samen voor ogen hebben.

Opbouw
5 Sterren Werkplezier

In deze interactieve sessie gaan we met jou na wat de gewenste situatie is en hoe de weg naar deze situatie eruit gaat zien. 
Een korte workshop van 1,5 uur om sleutelpersonen te informeren over onze aanpak en ze een deel ervan te laten ervaren. Denk aan management, HR, OR en leidinggevenden. De workshop verlaagt de drempel voor bijvoorbeeld teamleiders om met de methode en hun team aan de slag te gaan.

Kosten vanaf 250 euro excl btw.

Inspiratiesessie van een halve dag met betrokkenen.
Op interactieve wijze krijgen de deelnemers inzicht in hun eigen signalen, energievreters en energiegevers en proeven ze aan de vijf strategieën om hun eigen balans te verbeteren. Ook inventariseren we welke verbeterpunten er op team- en organisatieniveau zijn. Aan het einde van de sessie formeren we gedeelde ontwikkelprojecten en groepen, om op basis van energie aan de slag gaan.

Kosten vanaf 1.250 euro excl btw, afhankelijk van het aantal deelnemers.

De groepen gaan zelf aan de slag met uitgekozen onderwerpen, zoals betere communicatie en samenwerking, samen plannen maken en scherper zicht op oplossingen. We bespreken welke steun jullie daarin van ons kan verwachten en maken afspraken over het programma en de uitkomsten van deze verdiepende workshops.

Praktijkvoorbeelden:

  • Verdiepende sessie om communicatie en samenwerking te verbeteren en een gewenste verandering te realiseren.
  • Verdiepende sessie om samen plannen te maken, op basis van ideeën en inspiratie.
  • Verdiepende sessie om samen een scherper zicht op een gewenste verandering te krijgen.
  • Verdiepende sessie met als ondergrond efficient en effectief vergaderen, live- en online.
  • Verdiepende sessie met als ondergrond time-management: een zeer praktische training waarin medewerkers ontdekken hoe de tijd vóór hen kan werken. Zo ontstaat er in korte tijd inzicht over waar energie en tijd weglekken en hoe dit effectief omgebogen kan worden. Zo houd je tijd en energie over aan het einde van dag!

Kosten op aanvraag.

Ontwerp en uitwerking van sessies en programma’s met specifieke werkdrukproblemen en blokkades die werkplezier in de weg staan (voor een individu, team of hele organisatie).

Vanzelfsprekend kan het voorkomen dat er in het geval van een individu extra aandacht nodig is. Samen met onze partner Ri-CHARGE bieden wij ook individuele trajecten. Hierbij maken wij gebruik van een zogenoemd stoplichtsysteem (balans update uitgedrukt in groen-geel-rood) en het stappenplan uit het zelfmanagementboek “Stress te lijf met energie”.

Praktijkvoorbeelden:

  • Een (basis)workshop ‘van werkdruk naar werkplezier’ voor individuen uit verschillende teams.
  • Een persoonlijk / individueel coach traject. Een traject waar zelfregie van een individu centraal staat, gericht op zowel op het werk, privé relaties en persoonlijk leven. Met als insteek door zelfregie duurzame inzetbaarheid te bevorderen.
  • Een medewerkerstevredenheidonderzoek in de vorm van een workshop(s) geeft verrassende resultaten: plezierig onderzoeken met concrete afronding en vervolg.

Kosten op aanvraag.

Geef meer aandacht aan energiegevers!
Wat je aandacht geeft, dat groeit.