Onze 5 Sterren aanpak

Zorg samen met jouw team voor meer werkplezier

Werkdruk aanpakken kan zeker lastig zijn. Het helpt door er op tijd bij te zijn. En als je toch (te) laat bent om het zo op te lossen dat het preventief werkt bij een volgende situatie. Zodat je meer grip hebt en erger kunt voorkomen.

We zijn ervaren adviseurs en trainers en ondersteunen individuen, teams, branches en organisaties op hun weg van werkdruk naar werkplezier.

We verkennen graag wat we voor je kunnen betekenen. Zodat je (weer) lekker kunt werken met zijn allen.

 

Van een vraagstuk rechtstreeks naar een verandering lijkt de snelste weg: er is een probleem, we vinden een oplossing en we gaan het doen. Dat klinkt logisch en in veel gevallen werkt het ook zo. Maar niet altijd en zeker niet bij veranderingen waar meerdere mensen mee gemoeid zijn, zoals een team, een hele organisatie of bijvoorbeeld een samenwerkingsverband van meerdere organisaties.
De praktijk vraagt dan om een andere manier van werken waardoor je andere oplossingen en andere werkmethoden leert toepassen. De VeranderVink bevat een aantal stappen waarmee je werkdruk samen met je team of groep mensen kunt ombuigen naar meer werkplezier. De VeranderVink is daarmee eigenlijk de snelste omweg naar een verandering.

Problemen aanpakken, energievreters verminderen

Aanvaarden waar je geen invloed op hebt, energievreters loslaten

Batterij opladen, herstellen en ontspannen

Bestaande energiegevers vergroten

Nieuwe energiegevers toevoegen

Wat je aandacht geeft, dat groeit. Daarom werken we graag aan werkplezier. Problemen nemen we serieus, maar we blijven er niet in hangen. We werken samen aan de oplossing: daar krijg je energie van.

Druk op je werk? Gelukkig maar! De crux is té druk, daardoor raak je uit balans. Dat kun je signaleren. Bij jezelf, in een team en op organisatie-niveau. Signaleren kun je leren en balans kun je maken. Je bewust worden van je energievreters- en gevers ook. Wie helder inzicht in de signalen heeft, kan tijdig een passende aanpak kiezen. 

Werkdruk en werkplezier: je maakt het vaak samen. In onze aanpak benutten we de kracht van de groep. We faciliteren bijeenkomsten en gesprekken, in kleine en in grote groepen, met leidinggevenden en medewerkers. Het is ons vak om dat op een plezierige, veilige en constructieve manier te doen.

We werken met een projectaanpak. Zo weet u waar u aan toe bent, wat betreft activiteiten en kosten. Uiteraard is er ruimte voor maatwerk, zodat we niet meer én niet minder doen dan in uw situatie past.

Leren werkdruk verminderen,
minder last van stress en meer energie.

Publicaties

ARTIKEL:
Je kunt zelf iets doen om je werkplezier terug te krijgen.

Stress op het werk, wie kent het niet. Wat dat gevoel van druk veroorzaakt, is voor iedereen anders. Fijn is het niet. En gezond al helemaal niet. Werkdruk is ’goed’ voor burn-outklachten bij 12 procent van de werknemers en een derde van het werkgerelateerd verzuim. Hoe kom je van dat jachtige gevoel naar meer ontspanning in je job?

ARTIKEL:
Van werkdruk naar werkplezier

Steeds meer organisaties beseffen dat een aanpak van werkdruk beter werkt door daarnaast aandacht aan werkplezier te schenken. Dit in de praktijk brengen kan lastig zijn. Voor je het weet worden problemen nog groter dan ze al waren. De vijf strategieën bieden goede tools om wél het gewenste effect te bereiken. Het artikel is gepubliceerd in het vakblad ‘Arbo’.