van werkdruk naar werkplezier

MASTERCLASS

Een masterclass van 5 Sterren Werkplezier in direct toepasbare methoden en technieken om werkdruk om te buigen naar werkplezier.

Werkdruk aanpakken in jouw team en/of organisatie kan zeker lastig zijn. Het helpt door er op tijd bij te zijn. En als je toch (te) laat bent, wil je werkdruk zo aanpakken dat het preventief werkt bij een volgende situatie. Zodat je meer grip hebt en erger kunt voorkomen.

Deze masterclass wordt op specifieke data gegeven, maar kan op aanvraag ook exclusief plaatsvinden.
Heb je interesse in een masterclass op maat, neem dan even contact met ons op.

Masterclass op aanvraag

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Waar gaat de masterclass over?

Ervaren mensen druk op het werk? Gelukkig maar! De crux is té druk, daardoor raak je uit balans. Dat kun je signaleren. Bij jezelf, in een team en op organisatieniveau. Signaleren kun je leren, net als bewust worden van energievreters- en gevers. Wie helder inzicht in de signalen heeft, kan tijdig een passende aanpak kiezen en zorgen voor een duurzame balans.

5 Sterren Werkplezier wil individuen, teams en organisaties helpen hun volledige potentieel te benutten. Een te hoge werkdruk, actueler dan ooit, staat het benutten van het potentieel in de weg. Daarnaast is het ongezond. Mensen worden ziek, krijgen soms een burn-out, collega’s moeten het werk opvangen en raken zelf ook uitgeput. Het kost organisaties (extra) geld en tijd om het allemaal weer op de rails te krijgen. En vergeet de maatschappelijke impact ervan niet, zoals de toename van zorgkosten en leed voor het thuisfront.

Wat leer je?

Onze trainers  nemen jou, in deze interactieve masterclass, mee in ons gedachtegoed. Ze leren jou hoe je werkdruk herkent en je leert vijf hoofdstrategieën om de balans te verbeteren. Dit geeft jou verrassende inzichten over je eigen situatie en mogelijkheden en inspiratie voor acties die je gelijk kunt toepassen. Ook ontvang je een tip van de sluier voor verbeterpunten op team- en organisatieniveau.

Voor wie?

De masterclass is geschikt voor iedereen die kennis wil maken met ons gedachtegoed. Die handvatten wil krijgen om individuen en teams te steunen bij de aanpak van werkdruk naar meer werkplezier. En op organisatieniveau tips wil voor een sluitend werkdrukbeleid dat eenvoudig uitvoerbaar is. Een MTO is daarbij niet meer nodig, althans niet voor werkdruk.

Over 5 Sterren Werkplezier

We gunnen iedereen volop werkplezier, omdat we ervan overtuigd zijn dat werkplezier resulteert in een gezonder leven, een goede en leuke samenwerking, bijdraagt aan het sneller oplossen van maatschappelijke vraagstukken en dus een fijnere wereld. We weten dat iedereen met de juiste tools hierin stappen kan zetten. 5 Sterren Werkplezier steunt individuen, teams en organisaties van werkdruk naar werkplezier.

Kenmerkend voor onze methode:

  • dialoog en (zelf)inzicht staan centraal;
  • het teamniveau staat voorop: werkdruk pak je in en met je team aan;
  • eenvoudig, praktisch en actiegericht;
  • werking op individueel, team- en organisatieniveau.

De aanpak kent twee interessante bijvangsten:

  • de dialoogmethode bevordert teambuilding en samenwerking, ook op andere vlakken dan werkdruk;
  • de methode doorbreekt (vaak heersende) wij-zij dynamieken rondom werkdruk en vervangt deze door een cultuur waarin je samen werkdruk aanpakt.

Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van onze (vervolg) masterclasses en ander nieuws.

Nog vragen?

Bij vragen kun je gerust contact opnemen met Sander Heijnen (Managing partner)
via [email protected]