van werkdruk naar werkplezier

GRATIS MASTERCLASS

Een gratis (online en live) masterclass van 5 Sterren Werkplezier in direct toepasbare methoden en technieken om werkdruk om te buigen naar werkplezier.

Werkdruk aanpakken in jouw team en/of organisatie kan zeker lastig zijn. Het helpt door er op tijd bij te zijn. En als je toch (te) laat bent, om het zo op te lossen dat het preventief werkt bij een volgende situatie. Zodat je meer grip hebt en erger kunt voorkomen.

Dinsdag 14 september (online)
09:00 – 11:00 uur
Via Zoom, details volgen na aanmelding

Maandag 4 oktober 2021 (live)
09:00 – 11:30 uur
De Zalen van Zeven, Boothstraat 7 in Utrecht

(De locatie is goed te bereiken met de fiets en het OV. Kom je met de auto? Rondom de Boothstraat zijn er diverse parkeermogelijkheden. Het voordeligst is om te parkeren in parkeergarage de Grifthoek, op 800 meter loopafstand).  

N.B. VERANTWOORD ONTMOETEN
Onze passie is mensen helpen, en dat doen we heel graag mét alle nodige maatregelen voor een veilig en plezierig verblijf op deze locatie. We volgen hierbij de maatregelen en adviezen van het RIVM.

14 september 2021
(Heb je deze masterclass gemist? Geen nood! je kunt je nog inschijven voor de masterclass op 4 oktober)

4 oktober 2021
(live)

Waar gaat de masterclass over?

Ervaren mensen druk op het werk? Gelukkig maar! De crux is té druk, daardoor raak je uit balans. Dat kun je signaleren. Bij jezelf, in een team en op organisatieniveau. Signaleren kun je leren en balans kun je maken. Bewust worden van energievreters- en gevers ook. Wie helder inzicht in de signalen heeft, kan tijdig een passende aanpak kiezen.

5 Sterren Werkplezier wil individuen, teams en organisaties helpen hun volledige potentieel te benutten. Een te hoge werkdruk, actueler dan ooit, staat het benutten van het potentieel in de weg. Daarnaast is het ongezond. Mensen worden ziek, krijgen soms een burn-out, collega’s moeten het werk opvangen en raken zelf ook uitgeput. Het kost organisaties (extra) geld en tijd om het allemaal weer op de rails te krijgen.

Wat leer je?

Trainer Pepijn Nicolas neemt jou, in deze interactieve masterclass, mee in ons gedachtegoed. Hij leert jou hoe je werkdruk herkent en je leert vijf hoofdstrategieën om de balans te verbeteren. Dit geeft jou verrassende inzichten over je eigen situatie en mogelijkheden. Je ontvangt een tip van de sluier voor verbeterpunten op team- en organisatieniveau.

En we nemen je kort mee in de basisprincipes ‘Met aandacht terug naar kantoor’. Een thema wat de komende tijd in organisaties flink gaat spelen.

Sommige mensen hebben elkaar al lang niet meer gezien en we nemen zoveel verschillende ervaringen en persoonlijke verhalen mee naar het werk. Hoe reageren we op de (nieuwe) prikkels op de werkvloer? Hoe kom je samen tot een nieuw ritueel? Hoe kun je verschillende verwachtingen in kaart brengen en begeleiden?

Voor wie?

De masterclass is met name geschikt voor leidinggevenden, beleidsadviseurs, HRM- en OR leden die kennis willen maken met ons gedachtegoed. Die handvatten willen krijgen om teams te steunen bij de aanpak van werkdruk naar meer werkplezier. En op organisatieniveau tips willen voor een sluitend werkdrukbeleid dat eenvoudig uitvoerbaar is.
Een MTO is daarbij niet meer nodig, althans niet voor werkdruk.

Over 5 Sterren Werkplezier

We gunnen iedereen volop werkplezier, omdat we ervan overtuigd zijn dat werkplezier resulteert in een gezonder leven, een goede en leuke samenwerking, bijdraagt aan het sneller oplossen van maatschappelijke relevante vraagstukken en dus een fijnere wereld. We weten dat iedereen met de juiste tools hierin stappen kan zetten. 5 Sterren Werkplezier steunt individuen, teams en organisaties van werkdruk naar werkplezier.

Kenmerkend voor onze methode:

Dialoog en (zelf)inzicht staan centraal.

Het teamniveau staat voorop: werkdruk pak je in en met je team aan.

Eenvoudig, praktisch en actiegericht werking op individueel, team- en organisatieniveau.

De aanpak kent twee interessante bijvangsten:

De dialoogmethoden bevorderen teambuilding en samenwerking, ook op andere vlakken dan werkdruk.

De methode doorbreekt (vaak heersende) wij-zij dynamieken rondom werkdruk en vervangt deze door een cultuur waarin je samen werkdruk aanpakt. 

Onze eenvoudige en heldere aanpak heeft zich de afgelopen jaren bewezen, met goede resultaten en tevreden opdrachtgevers.

Nog vragen?

Bij vragen kun je gerust contact opnemen met Sander Heijnen (Managing partner)
via [email protected]